Για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ:
«Αισθάνομαι ότι εκφράζω το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου διότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και δυστυχώς, δεν έχουμε αντιμετωπίσει τις ρίζες του κακού. Το πρόβλημα είναι πολιτικό, είναι η πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε μιλήσει πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ από το 96 για πολλούς και διάφορους λόγους. Για τον απλό πολίτη είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει αν μια διαφορά, η οποία βγαίνει στην επιφάνεια είναι μια διαφορά που υποκρύπτει προσωπικές σκοπιμότητες, φιλοδοξίες και πικρίες ή αν είναι μια διαφορά, που εντίμως εκφράζει μια πολιτική διαφοροποίηση. Δεν πιστεύω ότι η διαμάχη είναι μεταξύ παλαιού ή του νέου ΠΑΣΟΚ. Η διαμάχη είναι για τη σύγχρονη έκφραση του ΠΑΣΟΚ, που πηγαίνουμε και πως εκφραζόμαστε ως κόμμα εξουσίας μέσα από την κυβερνητική πολιτική».
«Για να φτάσουμε να μιλάμε για το όνομα του ΠΑΣΟΚ και για τα σύμβολά του θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε ανοιχτά πολιτικά θέματα και μετά αυτά. Τα θέματα είναι: το ΠΑΣΟΚ είχε μια συγκεκριμένη ιδεολογική και κοινωνική αφετηρία. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζεται κομματικά, το κόμμα έχει αδρανήσει και εκφράζεται μόνο μέσα από την κυβερνητική πολιτική. Αυτή η κυβερνητική πολιτική αμφισβητείται από πολλούς αν πράγματι είναι μια γνήσια έκφραση της βούλησης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αν είναι συνεπής με την ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ ή αν θα έπρεπε να είναι διαφορετική. Η πολιτική που ακολουθείται σήμερα σε πολλούς τομείς είναι μια προσπάθεια να απαντηθούν οι προκλήσεις των καιρών, σε άλλους όμως τομείς νομίζω ότι το πλοίο έχει μπατάρει πολύ προς τα δεξιά, έχει βγει έξω από τα όρια της πολιτικής φιλοσοφίας του ΠΑΣΟΚ και χρειάζεται να ξαναδούμε τα θέματα αυτά».
«Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα είναι ένας πολιτικός διάλογος μεταξύ μας. Το πρόβλημα δεν είναι να βρούμε άλλα στελέχη έξω από το ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε καταξιωμένα στελέχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ που είναι απογοητευμένα και πάνε σπίτι τους. Στα όργανα δεν γίνεται διάλογος. Ήμουν στο Εκτελεστικό 10 χρόνια και η πολιτική διάσταση στα όργανα του κινήματος έχει ατονήσει και εκεί είναι το ζητούμενο».
«Δεν είναι θέμα δικής μου πρωτοβουλίας να συναντήσω τον πρωθυπουργό, είναι θέμα του πρωθυπουργού να μιλήσει με όποιον θεωρεί σκόπιμο. Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και προτίθεμαι στην επόμενη σύνοδο, όπως έκανα και στην προηγούμενη, να μιλήσω και να προσπαθήσω να βγάλω τα θέματα από τις προσωπικές αποκλίσεις και να μιλήσουμε με όρους πολιτικούς και επιτέλους, στο ΠΑΣΟΚ το 2001 πρέπει να υπάρχει μια καθαρή πολιτική φυσιογνωμία».
Για τα δείπνα:
«Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος τώρα ότι μια τέτοια κοινωνική πρωτοβουλία έτσι μας λένε κοινωνική πρωτοβουλία ανάγεται σε πολιτικό θέμα. Υπάρχει μια τέτοια καχυποψία, το κλίμα είναι τόσο άρρωστο που ακόμα και μια κίνηση αθώα και κοινωνική ερμηνεύεται πολιτικά. Δεν φταιει το δείπνο, φταιει η χρονική στιγμή που έγινε και έδωσε λαβή σε διάφορες ερμηνείες. Το αίτιο της καχυποψίας είναι ότι γίνονται συναντήσεις για αλλαγή ισορροπιών μέσα στο κίνημα ερήμην κάποιων ατόμων. Εγώ δεν συμμετέχω ούτε σε αυτό το κουτσομπολιό, ούτε σε αυτές τις προσπάθειες. Τα πράγματα πρέπει να γίνονται ανοιχτά και να μιλήσουμε με όρους πολιτικούς».
«Εδώ φαίνεται να γίνεται ένας καυγάς στελεχών ερήμην των ψηφοφόρων. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα στελεχών είναι λαϊκό κόμμα. Πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας αυτούς που μας στηρίζουν».
Για την ταλαιπωρία των συνταξιούχων και το θάνατο του μικρού από τη Μυτιλήνη:
«Ότι θα υπάρχουν ουρές, σφάλματα και αναλγησία από τη μεριά της Διοίκησης δεν υπάρχει αμφιβολία. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι έχουμε χάσει την ευαισθησία μας και τα αντανακλαστικά μας να αντιδράσουμε διαφορετικά απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Αυτό που με πείραξε δεν είναι τόσο η ουρά, το θέμα είναι ότι πρέπει να δείξουμε μια ευαισθησία, μας πονά είναι δικοί μας άνθρωποι».
Για το κόμμα Αβραμόπουλου:
«To κόμμα Αβραμόπουλου είναι μια πραγματικότητα και δεν πρέπει να πάρουμε ελαφρά την πολιτική του παρουσία. Η δυναμική αυτού του κόμματος θα φανεί στο μέλλον, δεν ξέρουμε ακριβώς πως θα εξελιχθεί, αλλά στο βαθμό που τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, ωφελημένος είναι ο κ. Αβραμόπουλος. Το θέμα , λοιπόν, θα το έβαζα αλλιώς είναι ευθύνη των δύο μεγάλων κομμάτων να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και αν τα λύσουν αποτελεσματικά, δεν θα υπάρχει χώρος να κινηθεί ο κ. Αβραμόπουλος».
Για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:
«Δεν αμφισβητώ τον κ. Σημίτη, αυτό που αμφισβητώ είναι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Σε ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα υπάρχει δυνατότητα για σύνθεση απόψεων, υπάρχει και χώρος για την συγκατοίκηση διαφοροποιημένων απόψεων. Αυτό που λεω είναι ότι δεν έχει γίνει αναμέτρηση σε πολιτικές θέσεις. Να γίνει πρώτα η αναμέτρηση πάνω σε αυτές τις πολιτικές θέσεις και να δούμε μετά πως εκφράζονται Το θέμα της ηγεσία τίθεται εφόσον υπάρξει πρώτα πολιτική συζήτηση. Είναι άστοχο να αμφισβητηθεί ένας πρωθυπουργός, ο οποίος έχει κερδίσει εκλογές, έτσι απλά για να αμφισβητηθεί. Αυτό που μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει είναι να τοποθετηθούμε όλοι πολιτικά και φυσικά, ο επί κεφαλής του κινήματος πρέπει να εκφράζει την πλειοψηφούσα άποψη. Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφούσα άποψη πολιτικά δεν είναι γνωστή, διότι δεν έχει γίνει πολιτική συζήτηση».