Για τον ευρωστρατό:
«Εδώ που φτάσανε τα πράγματα νομίζω οτι αν επιμείνει η σύνοδος κορυφής σε αυτό το σύμφωνο η Ελλάδα πρέπει να προβάλλει βέτο και να το απορρίψει και να το στείλει στο καλάθι των αχρήστων. Αν θέλουν να συζητήσουν το θέμα της ευρωάμυνας, θα πρέπει να το συζητήσουν πάνω σε μια άλλη βάση, στο πλαίσιο της απόφασης κορυφής της Νίκαιας.
Είναι επίκινδυνο όταν έχεις ένα κείμενο, που κατα την γνώμη μου δεν επιδέχεται πολλών βελτιώσεων, ένα κακό κείμενο από την αρχή μέχρι το τέλος γιατί το πνεύμα του δεν είναι ευρωπαϊκό, η διαπραγματευση σε μια κακή βάση μπορεί να μας οδηγήσει σε μια κατάληξη που δεν θα είναι ευνοϊκή για μας. Οταν το κείμενο δέχεται οτι η ευρωάμυνα σε κάθε βήμα θα συζητεί με τις άλλες 6 χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά δεν είναι μέλη της ΕΕ και ότι στις διαβουλεύσεις θα είναι παντού μέσα και θα έχουν και γνώμη, θα υπάρξει πρόβλημα.
Εδώ έχουμε το θέατρο του παραλόγου, να συζητούμε τώρα για αξιώσεις μιας υποψήφιας χώρας που δεν είναι μέλος της ΕΕ, την Τουρκία να διατηρεί το casus belli και να έχει παράνομα στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο. Όταν η Τουρκία απειλεί επίλυση διαφορών με πολεμικές εχθροπραξίες δε νομίζω οτι εμείς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε μια πολιτική επίπλαστης εξομάλυνσης σχέσεων.
Για αποκαλύψεις Γρυλλάκη:
«Οι καταθέσεις Γρυλλάκη επιβεβαιώνουν πολλές υποψίες που πολλοί από εμας είχαμε τότε. Τώρα, αυτά τα πράγματα θα πρέπει να τα δούμε ως ιστορικά γεγονότα και πρεπει να συζητηθούν. Δεν πρέπει όμως να είναι και τα κυρίαρχα θέματα εις βάρος άλλων θεμάτων σημαντικών που πρέπει να ασχοληθούμε. Να μη χάσουμε και τις πραγματικές διαστάσεις του πράγματος. Είναινα πολιτικό ζήτημα, είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματισει ιδιαίτερα την παράταξη της Ν.Δ γιατί βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα που λέγαμε εδώ και πολλά χρόνια πρίν. Θα πρέπει να μπεί στις σωστές του διαστάσεις και να ασχολούμαστε και με άλλα πιο σοβαρά θέματα».