ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Αυτό που υπάρχει σήμερα είναι μία κληρονομιά από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ένα σύστημα, στην ουσία, πρωθυπουργο-κεντρικό. Τότε, όμως, ήταν άλλες οι εποχές και άλλες οι προσωπικότητες.
Σήμερα, χρειαζόμαστε μία διακυβέρνηση, όπου ο πρωθυπουργός είναι πρώτος μεταξύ ίσων και η κυβέρνηση λειτουργεί μέσα από το υπουργικό συμβούλιο, όπου οι εργασίες συντονίζονται από το υπουργικό συμβούλιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Αν είχαμε αυτό το σύστημα ή αν βάλουμε σε εφαρμογή αυτό το σύστημα, τότε θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα είναι καλύτερα συντονισμένη, δεν θα έχουμε προσωπικές στρατηγικές και θα έχουμε και αποτέλεσμα που δεν έχουμε σήμερα».
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
«Έχω πάνω από δύο χρόνια να δω και να μιλήσω με τον πρωθυπουργό. Νομίζω ότι αυτή είναι η επιλογή του. Βλάπτει τη γενική εικόνα και την κατάσταση. Ακόμα και αυτοί που δεν συμφωνούν σε επιμέρους πολιτικές που ακολουθεί ο πρωθυπουργός ή η κυβέρνηση, έχουν κάτι χρήσιμο να πουν και έχουν κάτι χρήσιμο να υποδείξουν».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΟΣΠΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ:
«Στο Ζοσπέν και τον Σημίτη υπάρχουν πολλές διαφορές, αλλά και ομοιότητες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα είναι το πρόβλημα μιας κυβέρνησης που δεν αποφασίζει και δεν κάνει τομές. Ο Ζοσπέν έκανε τομές σε ορισμένα πράγματα. Εδώ, εμείς δεν έχουμε καθαρό πολιτικό στίγμα. Στη Γαλλία, το στίγμα του Ζοσπέν ήταν πιο πολύ προς το κέντρο. Εδώ, αυτό που μπορούμε να πούμε για την κυβέρνησή μας δεν είναι ότι παράγει κεντροδεξιό έργο, είναι ότι δεν παράγει έργο».