Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Πάμε σε ένα άλλο θέμα, αυτό της οικονομίας, όπως προσδιορίζεται τον καιρό ετούτο τόσο από τις αντιπαραθέσεις για την πώληση περαιτέρω πακέτων μετοχών του ΟΤΕ, αλλά και ενόψει του προϋπολογισμού και σε ένα δεύτερο κεφάλαιο, στη συνομιλία που ακολουθεί, που θα μας βάλει στα ζητήματα διπλωματίας, με επίκεντρο τα ευρω-τουρκικά.
Έχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας, για πρώτη φορά μετά από την επαν-είσοδό του στη Βουλή, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Γεράσιμος Αρσένης. Καλημέρα σας.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Καλημέρα σας.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Κύριε Αρσένη, θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς βλέπετε – με τις εμπειρίες ενός Υπουργού που έχει διαχειριστεί την οικονομία αυτής της χώρας και έχει δουλέψει και σε Διεθνείς Οργανισμούς – όλη αυτή τη συζήτηση για τον ΟΤΕ, πώς σας φαίνεται;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Κοιτάξτε, είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, χωρίς λόγο νομίζω, γιατί υπήρχε ένα γενικότερο κλίμα συναίνεσης ότι ο ΟΤΕ, που είναι ένας Οργανισμός υψηλής τεχνολογίας και στρατηγικής λοιπόν σημασίας για την Ελλάδα, θα έπρεπε, όσον αφορά στη διαχείρισή του και το management, να μείνει πάντα κάτω από τον έλεγχο του κράτους. Δηλαδή, ο διαχειριστής θα έπρεπε να διορίζεται και να ελέγχεται από το κράτος. Και αυτό άφηνε μεγάλα περιθώρια φυσικά για παραχώρηση των μετοχών σε ιδιώτες, για την ιδιωτικοποίησή του δηλαδή.
Η ιδιωτικοποίηση όμως θα έπρεπε να προχωρήσει μέχρι το σημείο που η συμμετοχή του δημοσίου θα του επέτρεπε να έχει τον έλεγχο του management του ΟΤΕ. Αυτό νομίζω ήταν το γενικότερο πλαίσιο και μέσα σ” αυτό το πλαίσιο θα έπρεπε να έχει κινηθεί και η Κυβέρνηση.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Κύριε Αρσένη, είναι δυνατόν αυτό που υποστηρίζεται από ορισμένες πλευρές από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ότι μπορεί να εκχωρηθεί ένα ακόμη μεγάλο ποσοστό και με διάφορες αιρέσεις το κράτος να μπορεί να ελέγχει κάποια κομβικά σημεία των στρατηγικών αποφάσεων, αυτά που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια ή με μείζονες επιλογές;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Μα δεν είναι μόνο για τα θέματα εθνικής ασφάλειας. Το κυρίως θέμα είναι ότι αν μπει ένας στρατηγικός επενδυτής, ο επενδυτής αυτός πρέπει να είναι της επιλογής του δημοσίου και θα πρέπει να «διορίζεται» -ας το πούμε κι έτσι- από το δημόσιο. Εάν ο στρατηγικός επενδυτής ορίζεται ως αποτέλεσμα συμφωνιών μεταξύ του κράτους και του επενδυτή, τότε η κατάσταση αλλοιώνεται σημαντικά και εκεί είναι η διαφορά. Αυτή είναι η διαφορά την οποία επισημαίνουμε, όχι μόνον εμείς αλλά και ο κ. Σουφλιάς.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Αυτό ακριβώς θέλω να σας ρωτήσω. Γίνεται μια προσπάθεια να φανεί ότι δεν υπάρχει κάποια ουσιώδης διαφωνία στο εσωτερικό της Κυβέρνησης. Οι πρωταγωνιστές αυτής της δηλούμενης διαφωνίας επιμένουν…
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: … είναι πολύ απλό, ποιος διορίζει το management και ποιος έχει τον έλεγχο πάνω στο management.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Νομίζετε ότι υπάρχει περίσκεψη της Κυβέρνησης έναντι του ενδεχομένου να ανοιχτεί ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό μέτωπο που θα είναι επιβαρυντικό σε ένα προεκλογικό κλίμα ή πιστεύετε ότι θεωρεί πως πρέπει να προχωρήσει; Γιατί χθες η δήλωση του Πρωθυπουργού μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση έδειχνε.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις. Αυτό περιμένουμε να το δούμε, αλλά θα ήθελα να βάλω και μια άλλη διάσταση, όσον αφορά γενικότερα το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Όταν πουλάς περιουσία, το προϊόν της πώλησης αυτής πρέπει να πηγαίνει σε ανάκτηση νέας περιουσίας. Έτσι δεν είναι;
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Ναι.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Όταν λοιπόν πουλάς μια περιουσία που αποδίδει, ας πούμε, 10% το χρόνο, και αγοράζεις με τα έσοδα αυτά μια άλλη «περιουσία» η οποία αποδίδει 5% το χρόνο, δεν έχεις κάνει σωστά τη δουλειά σου.
Άρα, η ιδιωτικοποίηση πρέπει να γίνει όταν μεταφέρεις χρήματα από λιγότερο σε περισσότερο επικερδείς δραστηριότητες. Έτσι δεν είναι;
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Είναι ένα στοίχημα το οποίο θα…
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Το θέμα είναι όχι μόνο η ιδιωτικοποίηση, αλλά πού πάνε τα λεφτά της ιδιωτικοποίησης. Πάνε σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες από πριν;
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Μάλλον ένα μεγάλο μέρος τους πάει για να κλείσει τρύπες μιας οικονομίας η οποία είναι αμφιπρόσωπη κ. Υπουργέ.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Μα αυτό είναι το θέμα. Είναι αν θα πουλήσεις το χαλί της οικογένειας για να διασκεδάζεις στα μπουζούκια. Έτσι δεν είναι;
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Εσείς θα μπορούσατε να πείτε…
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: …σε κατανάλωση.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Θα μπορούσατε να πείτε ότι βλέπετε κάτι τέτοιο ή φοβάστε κάτι τέτοιο;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Όχι. Αυτό είπα ότι ακριβώς αυτό πρέπει να διευκρινισθεί. Θα πρέπει να αποδειχθεί πρώτον, ότι εγώ εκποιώ δημόσια περιουσία και το προϊόν αυτής της πώλησης το τοποθετώ σε κάτι που είναι πιο επικερδές. Και δεύτερον ότι κάνοντας το αυτό, δεν αποποιούμαι το δικαίωμά μου να διορίζω και να ελέγχω τη διαχείριση, το management στην επιχείρηση στρατηγικής σημασίας που ιδιωτικοποιώ. Γι” αυτά τα δύο θέματα πρέπει κανείς να βεβαιωθεί και πρέπει η Κυβέρνηση να είναι ξεκάθαρη.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Μάλιστα. Οπότε θα λέγαμε ότι μάλλον τελείτε εν αναμονή κάποιων ουσιαστικότερων διευκρινήσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Να διευκρινιστούν νομίζω, ναι.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Να πάμε στο θέμα του προϋπολογισμού. Θεωρείτε κατ” αρχήν ότι θα είναι ο τελευταίος της παρούσας κυβερνητικής θητείας;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Έτσι φαίνεται και αυτό είναι και μια αποδοχή που εμμέσως κάνει και η Κυβέρνηση. Νομίζω ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που κατατίθεται.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Έχετε την εντύπωση ότι συμβάλλει σ” αυτό και η κινητικότητα που εμφανίζεται γύρω από το χώρο του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να γίνει πιο ελκυστικό για τους πολίτες;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Κοιτάξτε, νομίζω ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Έτσι δεν είναι;
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Ναι.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Και όλα αυτά είναι αναμενόμενα.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Θεωρείτε ότι οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα έχουν ενισχύσει την ελκυστικότητα του ΠΑΣΟΚ, έχουν οδηγήσει στη βελτίωση της πολιτικής πρότασης που απευθύνει στην κοινωνία;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτό δείχνει την πρόθεσή του να κινηθεί πράγματι προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει και στην πράξη όμως να αποδειχθεί ότι αυτό το νέο σχήμα θα αποδώσει.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Κύριε Αρσένη, επειδή έχετε ασχοληθεί με θέματα άμυνας και βεβαίως με διπλωματικά ζητήματα τα οποία δεν έχουν αλλάξει και πάρα πολύ μέχρι τις ημέρες μας, παρά την καινούρια μορφή, το ερώτημα είναι ποια συμπεράσματα αποκομίζετε εσείς απ” ό,τι αποφάσισαν στην αρχή οι Υπουργοί Εξωτερικών και στη συνέχεια οι ηγέτες των κρατών μελών για την περαιτέρω ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Να σας το πω ξεκάθαρα. Οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες και αρνητικές και για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για την Ελλάδα και τον ελληνισμό γενικότερα.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Γιατί το λέτε αυτό, όταν έχει εκδηλωθεί απ” όλες τις πλευρές μια αν όχι σχετική, μια ελάχιστη ικανοποίηση για το πώς κατέληξαν οι διαβουλεύσεις στην Ευρώπη;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Κοιτάξτε, νομίζω αυτό το αίσθημα της ικανοποίησης πηγάζει από το γεγονός ότι, σ΄ αυτή τη φάση, το κλίμα ήταν τέτοιο που δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Ήταν το μη χείρον βέλτιστο λέτε.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικό, όχι τώρα, αλλά παλαιότερα, εάν σε βάθος χρόνου είχαμε κινηθεί με διαφορετική στρατηγική κατεύθυνση.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Σε ποιο βάθος χρόνου κ. Αρσένη; Το 2004 εννοείτε ή το ΄99;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτά αρχίζουν από πολύ παλιά.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Από το Ελσίνκι;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτό ανοίγει μια άλλη ιστορία. Το θέμα τώρα είναι ποια είναι η απόφαση και ποιες είναι οι συνέπειες. Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγώ νομίζω ότι εδώ έχουμε αρνητικότατες εξελίξεις, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται σε θεσμούς και αξίες. Αυτή ήταν η δύναμή της. Όταν λοιπόν οι θεσμοί, οι κανόνες που θέτει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση κάμπτονται και παρακάμπτονται κάτω από πολιτικές πιέσεις του αγγλοαμερικανικού άξονα ή και από τακτικές πολιτικές σκοπιμότητες κρατών μελών, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση χάνει την αξιοπιστία της.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Έναντι;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Και αυτό…
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Χάνει την αξιοπιστία της…
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Έναντι τρίτων, έναντι όλων. Όταν δεν θωρακίζεται, δεν στηρίζει η ίδια τους κανόνες της και αφήνει μια υποψήφια χώρα, όπως είναι η Τουρκία, να επιβάλλει ουσιαστικά τους δικούς της όρους, τότε ο Οργανισμός αυτός δεν έχει αξιοπιστία και θα το βρει μπροστά του στις εξελίξεις, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται προσπάθειες να ξαναγυρίσουμε σε ένα Ευρωσύνταγμα το 2009.
Το ερώτημα λοιπόν που μπαίνει είναι, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πράγματι αναξιόπιστη, πώς τα κράτη έθνη θα εκχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα σε μια συλλογική οντότητα η οποία δεν σέβεται τους ίδιους της τους κανόνες και τον εαυτό της;
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Είναι ένας προβληματισμός ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να απασχολεί τους Ευρωπαίους ηγέτες, ή κάποιους απ” αυτούς.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Εγώ νομίζω ότι δεν θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι ικανοποιημένη από αυτά τα αποτελέσματα, αλλά το χειρότερο…
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Κύριε Αρσένη, αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφετε, το ερώτημα είναι, αποδυναμώνεται η ελληνική πολιτική που προσβλέπει στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Ακριβώς, αυτό είναι το μήνυμα όσον αφορά τον ελληνισμό. Η στήριξη από την Ελλάδα και από την Κύπρο της λεγόμενης ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας ήταν βασισμένη στην υπόθεση ότι μέσα σ” αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα αισθανόταν την πίεση να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες, να τηρήσει τις Διεθνείς Συνθήκες και να λύσει τις όποιες διαφορές μέσα σε ένα πλαίσιο ευρωπαϊκό, Ευρωπαϊκού Δικαίου και ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αυτό τώρα καταρρίπτεται, γιατί τι έγινε τώρα με τη συμφωνία; Ουσιαστικά η Τουρκία συνεχίζει απρόσκοπτα,
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Συνεχίζει όμως κ. Αρσένη;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Βεβαίως συνεχίζει.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Γιατί υπάρχει η εκτίμηση ότι έτσι όπως ακριβώς διαχειρίζονται τα πράγματα, μέσα σ΄ ένα κλίμα όπως ακριβώς το περιγράψατε, δεν αποκλείεται η πολιτική εξέλιξη να φέρει περισσότερα κέρδη στους Ευρωσκεπτικιστές, στους Τουρκοσκεπτικιστές, δηλαδή στους ανθρώπους που θα προτιμούσαν μια ειδική σχέση με την Τουρκία αντί πλήρους ένταξης. Πώς το σχολιάζετε αυτό;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Αυτό είναι ένα άλλο θέμα το τι θα γίνει με την Τουρκία. Το θέμα είναι ότι όσον αφορά εμάς, αντί εμείς να βρεθούμε σε μια κατάσταση που η Τουρκία θα πιέζεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, βρισκόμαστε εμείς κάτω από πίεση να υποχωρήσουμε, γιατί πρόκειται περί υποχώρησης. Έτσι δεν είναι;
Αυτή τη στιγμή τι κάνουμε; Έχουμε αφήσει την Τουρκία να συνεχίζει, επαναλαμβάνω, απρόσκοπτα τις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άσχετα με το πού θα καταλήξει αυτό το πράγμα, τη στιγμή που διατηρείται το casus belli και έχουμε στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, δηλαδή δεν αναγνωρίζει το 25ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυπριακή Δημοκρατία.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Είναι πολύ ξεκάθαρες και ρεαλιστικές οι παρατηρήσεις σας. Το ερώτημα είναι, θα επιλέγατε ως Υπουργός Εξωτερικών ας πούμε της Ελλάδας ένα βέτο σε κάποιο κομβικό σημείο στην ευρωτουρκική διαπραγμάτευση, προκειμένου να έχουμε αποκατάσταση των όρων υποψηφιότητας μιας χώρας;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Εγώ δεν ξέρω ποιο ήταν το κλίμα μέσα και πρέπει να έχουμε περισσότερη πληροφόρηση για να μπορέσω να κάνω μια προσωπική εκτίμηση. Την εκτίμηση την οποία μπορώ όμως άνετα να κάνω, είναι ότι από καιρό τώρα ακολουθούμε μια πολιτική υποχώρησης που δεν έχει αποδώσει.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Ως Κυβέρνηση ή ως χώρα εννοείτε;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Ως χώρα. Και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής και της στρατηγικής μας απέναντι στα ελληνοτουρκικά, διότι νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Μιλάτε για εκ νέου συνεννόηση των Κομμάτων σε κάποια κομβικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Εγώ νομίζω ότι δεν είναι μόνο θέμα Κομμάτων, αλλά είναι και θέμα Κύπρου και Ελλάδας. Ο Ελληνισμός πρέπει να συνεννοηθεί, να επανεκτιμήσει τις βασικές υποθέσεις που είχε κάνει και…
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Αυτό στη βάση της τρέχουσας διπλωματίας ή μια συνάντηση υψηλού ή υψηλοτάτου επιπέδου;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Εγώ θα έλεγα ότι ήρθε η στιγμή μιας συνάντησης υψηλοτάτου επιπέδου.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Πολιτειακών και πολιτικών ηγεσιών;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Μιας επαναξιολόγησης της εθνικής μας στρατηγικής. Κοιτάξτε τι έχει να γίνει από την 1η Ιανουαρίου και μετά.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Πολιτικών και πολιτειακών ηγεσιών;
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Πολιτικών ηγεσιών, ναι.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Ελλάδας και Κύπρου.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Ναι, Ελλάδας και Κύπρου.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Μάλιστα.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Εγώ νομίζω ότι αυτά τα θέματα θα πρέπει να επανεξεταστούν γιατί η πορεία η οποία ακολουθείται τώρα, μας οδηγεί από τη μια υποχώρηση στην άλλη. Κοιτάξτε τι έχει να γίνει από δω και πέρα. Από την 1η Ιανουαρίου και μετά θα έχουμε πίεση πάνω σε νέα βάση, η οποία αρχίζει σιγά – σιγά να νομιμοποιείται στους κύκλους της Ευρώπης για το άνοιγμα εμπορίου στα κατεχόμενα που ουσιαστικά, αργά ή γρήγορα, θα φτάσει σε μια έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Μάλιστα. Είναι σαφής η προειδοποίηση.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Έπειτα, είναι σαφές ότι το γεγονός ότι έχει βγει το Κυπριακό από τις διαπραγματεύσεις Ευρώπης – Τουρκίας. Θα ασκηθούν πιέσεις μέσω των Ηνωμένων Εθνών για μια επαναφορά ενός τροποποιημένου σχεδίου Ανάν και η Τουρκία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία μέχρις ότου η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία αποδεχθεί αυτό το σχέδιο. Άρα η πίεση είναι προς τη δική μας τη μεριά.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Κύριε Υπουργέ, κ. Αρσένη…
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Απέναντι σε αυτές τις πιέσεις και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα πρέπει Ελλάδα και Κύπρος να επανεξετάσει τις βασικές παραμέτρους και υποθέσεις πάνω στις οποίες είχε βασισθεί η στήριξη της λεγόμενης Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε, τι πρέπει να αναθεωρήσουμε και πώς πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας.
Α. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Κύριε Υπουργέ, κ. Αρσένη, νομίζω ότι η άποψη είναι σαφής. Να δούμε ποιες αντιδράσεις θα προκαλέσει. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνομιλία και ελπίζουμε να την επαναλάβουμε με όρους καλύτερους σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για την Ελλάδα.
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Το εύχομαι κι εγώ. Σας ευχαριστώ πολύ.

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn